Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

10 spelare som höjt sitt värde under EM

Publicerad: 2021-06-24 21:30 Övriga Europa

I varje mästerskap finns det några spelare som slår igenom på allvar - och fångar storklubbars intresse. Fotbolltransfers.com listar nu vilka som ökat sitt värde mest baserat på gruppspelet.

PLACERING 10 - 1:

10. Kacper Kozlowski, 17, mittfältare
Land: Polen
Klubb: Pogon Szczecin
Kommentar: Är kanske turneringens absolut största talang, blott 17 år gammal. Fick göra ett längre inhopp i 1-1-matchen mot Spanien och spås en lysande framtid. Barcelona, Juventus och Borussia Dortmund har redan fått upp ögonen för den offensiva mittfältaren, enligt uppgifter.


9. Roman Yaremchuk, 25, anfallare
Land: Ukraina
Klubb: KAA Gent
Kommentar: Ukraina har är av de fyra treor som gått vidare till åttondelsfinal och ställs mot Sverige. Anfallaren har gjort två mål och en assist på tre matcher. Roman Yaremchuk väntas lämna Belgien och Gent efter sitt fina EM. Han kopplas ihop med bland annat Milan.


8. Patrik Schick, 25, anfallare
Land: Tjeckien
Klubb: Bayer Leverkusen
Kommentar: Har redan gjort tre mål på lika många matcher. Bland annat ett riktigt klassmål från halva plan. Anfallaren har fått fart på karriären i Bundesliga efter en misslyckad sejour i Roma. 25-åringen har verkligen gjort bra reklam för sig under EM och väntas bli ett transfermål för större klubbar.


7. Mikkel Damsgaard, 20, offensiv mittfältare
Land: Danmark
Klubb: UC Sampdoria
Kommentar: Hade en fin debutsäsong i Serie A. Har nu gjort ett mål på två matcher i EM. Målet mot Ryssland i måndags var av hög, hög klass. Barcelona och Tottenham ryktas scouta den offensiva pjäsen. Sampdoria har redan höjt prislappen från 20 till 30 miljoner euro, enligt presidenten Massimo Ferrero.


6. Leonardo Spinazzola, 28, vänsterback
Land: Italien
Klubb: AS Roma
Kommentar: Imponerat stort, inte minst med sina offensiva räder längs vänsterkanten. Har varit en av Italiens stora överraskningar så här långt. Även stabil defensivt. Ryktas nu vara på Real Madrids, Chelseas och Tottenhams radar. 


5. Domenico Berardi, 26, ytteranfallare
Land: Italien
Klubb: US Sassuolo
Kommentar: Har gjort två assist i turneringen så här långt och har varit mycket delaktig i offensiven och skapat många chanser. I dagarna har han placerats i klubbar som milan, Liverpool och Tottenham. Sassuolo har öppnat för att sälja sin stjärna, men kräver en rejält slant.


4. Robin Gosens, 26, vänsterback/ytter
Land: Tyskland
Klubb: Atalanta BC
Kommentar: Gjorde ett mål och en assist mot Portugal. Låg även bakom ett tredje mål som blev självmål. Är numera given i Tysklands startelva som wingback. Robin Gosens har sedan turneringens start ryktats vara aktuell för klubbar som Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund och Milan. Har varit strålande i Atalanta senaste säsongerna, men har nu fått sitt internationella erkännande. 


3. Denzel Dumfries, 25, högerback
Land: Holland
Klubb: PSV Eindhoven
Kommentar: Agerar wingback i Holland och har gjort två mål på tre matcher så här långt. Om det var relativt tyst kring Denzel Dumfries inför mästerskapet är det helt andra tongångar nu. Flera storklubbar ska ha fått upp ögonen för honom, framförallt Bayern München.


2. Manuel Locatelli, 23, mittfältare
Land: Italien
Klubb: US Sassuolo
Kommentar: Var het på marknaden redan innan EM. Ha gjort två mål på två matcher under turneringen och intresset har ökat. Juventus är i långt gångna förhandlingar med Sassuolo - som även bekräftat att det finns gott om utländska klubbar som visar konkret intresse.


1. Alexander Isak, 21, anfallare
Land: Sverige
Klubb: Real Sociedad
Kommentar: Kommer från en strålande säsong i La Liga och har inlett turneringen mycket fint. Den svenske anfallaren hyllas från alla håll och kanter och kopplas ihop med storklubbar som Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Arsenal och Liverpool. Real Sociedad har köpt loss Borussia Dortmunds återköpsklausul. Alexander Isaks utköpsklausul ligger på 70 miljoner euro. Det har ryktats om att Chelsea är redo att betala den summan. Ingen klubb var redo att göra det innan EM.

Naramsin Staifo
naramsin.staifo@fotbolltransfers.com