Foto: Pascal Rossignol/Bildbyrån

Uppgifter: Barcelona vill värva Ronaldo - via bytesaffär

Publicerad: 2021-06-21 14:23 Italien

Cristiano Ronaldos framtid i Juventus är osäker. Nu försöker Joan Laporta hämta stjärnan till Barcelona - för att förena honom med Lionel Messi, enligt uppgifter.

Cristiano Ronaldo, 36, och Lionel Messi, 33, har i över ett årtionde kämpat om vem som är den bästa spelaren i världen.

Portugisen har vunnit Ballon d´Or fem gånger. Argentinaren har vunnit priset sex gånger. Nu finns det en möjlighet att antagonisterna hamnar i samma lag.

Den spanska tidningen AS skriver att Joan Laporta, som är tillbaka som president i Barcelona, jobbar på en ambitiös plan att värva Ronaldo - för att förena honom med Messi.

Ronaldo har ett år kvar på sitt kontrakt med Juventus - som dock kan släppa honom med tanke på den skyhöga lönen på 31 miljoner euro per säsong.

Albert Gea/Bildbyrån

36-åringen har tidigare kopplats ihop med klubbar som Manchester United, Real Madrid och Paris Saint-Germain.

Barcelona kan komma att erbjuda Juventus två spelare i utbyte mot Ronaldo. Antoine Griezmann, 30, Sergi Roberto, 29, och Philippe Coutinho, 29, nämns som kandidater.

Planen är att betala Ronaldos lön genom att använda de två löneposter som frigörs vid en eventuell bytesaffär. AS skriver att Barça kommer föreslå att bytesaffären blir på lån. 

Barcelonas analys är att intäkterna kommer dubblas om man har både Messi och Ronaldo i laget, enligt uppgifterna.

Albert Gea/Bildbyrån

Det är just nu oklart hur Ronaldo skulle ställa sig till en sådan övergång. Hans agent Jorge Mendes har ännu inte framfört idén till spelaren.

Barças ledning sägs vara positivt inställd till Laporta plan. Klubben har dock redan spetsat anfallet genom att värva Sergio Agüero och Memphis Depay.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com