Keane sågar Fabinho: "Det är brist på fotbollsintelligens"

England

England - 2021-05-14 kl 10:02

Artikelbild

Manchester United-ikonen Roy Keane är inte alls nöjd med hur Liverpools mittfältare Fabinho försvarade vid första baklängesmålet i går.

Liverpool kan fortsätta drömma om Champions League-spel nästa säsong. Det efter att man slagit Manchester United på Old Trafford med 4-2.

Det började dock tungt. Hemmalaget tog ledningen efter tio minuter. Bruno Fernandes skickade iväg ett skott - som styrdes in i eget mål av Nathaniel Phillips.

Roy Keane anser dock att det var Fabinho som klantade sig och ifrågasätter brasilianarens spelintelligens.

– Det var ingen överraskning när de (United) fick målet, Liverpool verkade vara riktigt öppna de första 20-25 minuterna. Så farligt som de gick framåt, du tänkte att det bara var en tidsfråga (innan United gjorde mål). Rashford, återigen, en boll längs kanten och ingen fara ur Liverpools synvinkel. Det var dåligt försvarsspel ur Liverpools synvinkel. Fabinho kommer in igen, du tittar var Liverpool är och de har antalet, det handlar om beslutsfattande, fotbollsintelligens, säger han till Sky Sports.

Phil Noble/Bildbyrån

– Wan-Bissaka gör det bra men titta på Fabinho, han springer bara förbi bollen. Det är bara brist på fotbollsintelligens. Riktigt dåligt tänkesätt. Jag är inte så säker (på att Fernandes skott skulle gå in), han har fått målet. Dåligt försvar från Phillips, han måste flytta fötterna lite snabbare, fortsätter Keane.