Foto: Ulrich Gamel/Bildbyrån

Tyskland hoppas på Flick - som inte utesluter Barcelona och Juventus

Publicerad: 2021-05-14 00:18 Övriga Europa

Det tyska förbundet, DFB, jobbar hårt för att knyta till sig Hans-Dieter Flick som förbundskapten. Men Bayern Münchens avgående tränare kommer att lyssna på Barcelona och Juventus, enligt Bild.

Hans-Dieter Flick har brutit sitt kontrakt och lämnar Bayern München efter säsongen. Han ersätts av RB Leipzigs tränare Julian Nagelsmann.

DFB har tidigare varit tydliga med att man vill att Flick ersätter förbundskaptenen Joachim Löw efter EM.

Oliver Bierhoff, direktör hos förbundet, hoppas göra klart med Flick innan sommarens mästerskap.

– Min dröm skulle vara att göra det officiellt innan EM så att vi inte behöver prata om detta under mästerskapet, säger han till Sky Germany och fortsätter:

– Självklart är man aldrig säker, men vi har haft bra samtal, så vi måste ge honom tid. Vi skulle alla vilja ha honom som vår förbundskapten. 

Thorsten Wagner/Bildbyrån

På onsdagen rapporterade ESPN att Barcelona hört av sig till Flick, men fick svaret att han är nära att ta över det tyska landslaget.

Men nu skriver tyska Bild att det fortfarande är möjligt för Barcelona att knyta till sig Flick - som även drar till sig intresse från Juventus.

Ronald Koeman sitter inte säkert i Barcelona, medan Andrea Pirlo väntas få sparken av Juventus efter säsongen.

Massimo Pinca/Bildbyrån

Enligt uppgifterna har Flick diskuterat en flytt utomlands med sin familj. Tränaren vill lyssna på alla anbud innan han tar ett beslut.

Men om Flick skulle bestämma sig för att ta ett uppdrag som förbundskapten har Tyskland priorittet, enligt uppgifterna.

Flick har inte bråttom att ta ett beslut och vill gå på semester efter säsongen. DFB kommer att erbjuda honom ett kontrakt över EM på hemmaplan 2024, skriver Bild.

David Lind
david@fotbolltransfers.com