Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

Uppgifter: Leicester utmanar Milan och Inter om Svanberg

Publicerad: 2021-04-19 13:25 Italien

Mattias Svanberg, 22, levererar borta i Italien. Nu uppges Milan, Inter, Leicester City och Southampton alla vara intresserade av svensken.

Mattias Svanberg, 22, lämnade Malmö FF för spel i Serie A-klubben Bologna sommaren 2018 för en prislapp motsvarande drygt 45 miljoner kronor.

Sedan dess har mittfältaren tagit stora steg i Italien. Den här säsongen har Svanberg gjort fem mål och två assist på 28 framträdanden i Serie A.

Nu rapporterar calciomercato.com att svensken har dragit till sig intresse från Milanoklubbarna i Italien. Både Milan och Inter ska hålla ögonen på Malmösonen, som debuterade i det svenska landslaget i november 2019.

Simon Hastegård/Bildbyrån

Dessutom uppges Milan och Inter utmanas om Svanbergs signatur av Premier Leage-klubben Leicester City. Och enligt tidigare rapporter ska även Southampton vara intresserade.

Enligt sajten ska Milan redan frågat om Svanberg i januari, i samband med att storklubben jagade Bolognas japanske försvarare Takehiro Tomiyasu.

Calciomercato.com skriver att det skulle krävas drygt 200 miljoner kronor för att köpa loss Mattias Svanberg från Bologna.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com