Foto: Adrian Dennis/Bildbyrån

Pogba hyllar lagkamraten: "Greenwood håller världsklass"

Publicerad: 2021-04-19 10:40 England

Mason Greenwood, 19, var matchavgörande för Manchester United i går kväll. Nu hyllas han av lagkamraten Paul Pogba.

Manchester Uniteds jättelöfte Mason Greenwood, 19, har fått begränsat med speltid den här säsongen.

Yttermittfältaren var mer eller mindre ordinarie i Uniteds offensiva tredjedel förra säsongen. Men i år har talangen mestadels fått hoppa in från bänken.

Den senaste månaden har 19-åringen dock tagit för sig - och fått mer speltid från start. Nu hyllas han av lagkamraten Paul Pogba efter dubbla fullträffar i gårdagens 3–1-vinst hemma mot Burnley i Premier League.

Jag kommer alltid att vara den som driver honom.

Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

– Mason är en stor begåvad spelare som kommer från vår akademi. Han kan nå den högsta nivån, det beror bara på honom. Det är världsklass, säger Pogba till Sky Sports och fortsätter:

– Han måste arbeta hårt, hårdare än alla, tro på sig själv och vilja det. När du är så begåvad har du redan talangen, nu är det bara jobbet du lägger in. Jag kommer alltid att vara den som driver honom för att komma till den nivå som han borde uppnå. Det är så jag är, jag gillar inte att jag beröms för mycket för att du kan bli för bekväm och du tror att du är där. när du inte är det.

Mason Greenwood har gjort fem mål i Premier League den här säsongen. Fyra av dem har kommit de senaste tre omgångarna.

I februari tidigare i år förlängde 19-åringen sitt kontrakt med Manchester United till och med sommaren 2025 - med option på ytterligare ett år.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com