Foto: Bildbyrån

Ziyech har ryktats bort - nu talar han ut om skadeproblemen

Publicerad: 2021-04-16 15:17 England

Enligt rapporter kan Hakim Ziyech lämna Chelsea redan efter en säsong. Nu berättar mittfältaren om skadeproblemen.

Chelsea värvade offensiva mittfältaren Hakim Ziyech, 28, från holländska Ajax inför säsongen för en prislapp på drygt 400 miljoner kronor.

Debutsäsongen har varit krävande för Ziyech - som bara startat fyra matcher i Premier League sedan Thomas Tuchel tog över rodret i januari.

 Jag tänker alltid att saker händer av en anledning.

Enligt tidigare uppgifter kan mittfältaren lämna Chelsea redan efter säsongen. Nu uttalar han sig om den första säsongen på Stamford Bridge.

– Innan jag kom hit hade jag varit skadad i sju månader mestadels. Sen kom jag hit och började med skador, så för mig var det mer att jag redan låg efter alla fysiskt. Så sättet att arbeta hårt och komma tillbaka till den fysiska punkten där jag normalt är, och sedan fortfarande försöka gå ett steg längre, det tar lite tid, säger Ziyech enligt Goal och fortsätter:

Tim Groothuis/Bildbyrån

– Jag tror på mig själv, jag jobbar alltid hårt på träningen. Det är inte alltid det kommer ut i spelet, men jag jobbar hårt varje dag på det. Jag vet vad jag kan göra och jag litar alltid på mig själv. Jag lär mig fortfarande varje dag att vara mentalt starkare. Jag tänker alltid att saker händer av en anledning, att något bättre kommer efter den tiden.

Marockanen har gjort ett mål och tre assist på 17 framträdanden i Premier League. Enligt rapporter ska Milan, Juventus och Atletico Madrid vara intresserade av 28-åringen, om han skulle lämna Chelsea.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com