Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Lagerlöfs hyllning: "Schüller är värvad för att gå rakt in med kvalité"

Publicerad: 2021-04-16 08:37 Allsvenskan

Mittfältaren Rasmus Schüller, 29, har tagit för sig i Djurgårdens IF hittills. Nu tokhyllas nyförvärvet av tränaren Thomas Lagerlöf.

I december blev det officiellt. Djurgårdens IF plockade in finländske landslagsmannen Rasmus Schüller, 29, på ett treårskontrakt.

Sedan dess har forne Häcken-mittfältaren imponerat på Dif-tränarna Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand. I en intervju med Fotbollskanalen öser Lagerlöf hyllningar över nyförvärvet.

– Han har varit väldigt, väldigt bra. Han är väl den enda egentligen av nyförvärven som är invärvad för att gå rakt in med en hög kvalité. De andra kommer från lägre divisioner kanske eller har inte spelat så mycket, som Joel (Asoro). Men Rasmus blev hitvärvad för den kvalité han besitter och den människa han är. Och han har verkligen motsvarat förväntningarna. Han är kanske vår viktigaste spelare så här långt, säger Thomas Lagerlöf till Fotbollskanalen.

Schüller själv är nöjd med inledningen på det nya kapitlet i Djurgårdens IF.

Anthony Dibon/Bildbyrån

– Jag har fått mycket ansvar och det är jag jättenöjd med. Jag tycker att jag har kunnat bidra till laget nu när jag spelat på mitten där i 4-3-3-formationen där jag fått ett lite större defensivt ansvar än de runt omkring mig. Och den rollen passar mig mycket väl. Jag täcker gärna undan när vi har mittfältare som ändå har spetsegenskaperna i det offensiva, säger han till Fotbollskanalen.

Djurgårdens IF vann seriepremiären mot IF Elfsborg med 2–0. I omgång två väntar IFK Norrköping på hemmaplan.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com