Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Officiellt: Djurgården förlänger med Jacob Une Larsson

Publicerad: 2021-04-09 17:07 Allsvenskan

Jacob Une Larsson, 27, stannar i Djurgårdens IF. Mittbacken har signerat ett nytt flerårskontrakt med den allsvenska toppklubben.

Djurgårdens IF bekräftar på sin officiella hemsida att Jacob Une Larsson förlängt sitt kontrakt över säsongen 2024.

– Så fort jag fick höra att de ville förlänga mitt kontrakt var jag väldigt positivt inställd till det. Sedan är det alltid två parter som ska komma överens i en förhandling och det har förhandlats lite fram och tillbaka under vårkanten. Så jag är glad att vi kunde ro det i hamn, säger mittbacken till hemsidan.

Une Larsson hade möjligheten att flytta utomlands i vintras.

– I vanliga fall väger man ju mellan alternativen, men speciellt nu i en pandemi när världen inte är sig lik så viktas det ännu mer. Det är klart att få vara nära familjen och känna den tryggheten som jag har här i Stockholm väger tungt, säger 27-åringen och fortsätter:

– Samtidigt så är det viktiga för mig att inte gå i fällan att bli bekväm, det skulle vara att göra mig själv en otjänst. Jag har varit här några år nu och fått uppleva fantastiska saker, men jag vill ju vakna upp varje morgon och känna att jag vill återuppleva det. Vinna nya SM-guld, vinna fler titlar, fortsätta att prestera bra. Så tryggheten är lika viktig som att inte bli bekväm, säger Jacob som har tydliga ambitioner inför framtiden.

Sportchefen Bosse Andersson är mycket nöjd med förlängningen.

– Une går ju in på sin sjätte säsong och vi inledde en diskussion tidigt med honom för att hitta ens långsiktig lösning. Han är en viktig spelare i vår trupp och har gjort nästan 150 allsvenska matcher för oss, en urdjurgårdare och en av kulturbärarna i laget tillsammans med spelare som till exempel Haris Radetinac och Tommi Vaiho. Så det kändes viktigt för oss att få till en fortsättning och han har en viktig roll som ledare i laget där han kan hjälpa de yngre på traven, säger han till hemsidan.

– Vi har ju ett förtroende mellan varandra och vill vara här långsiktigt. Samtidigt ska vi inte sticka under stol med att det förekommit diskussioner med andra klubbar. Men Jacob landade i beslutet att han vill stanna hos oss, han har höga ambitioner, vill vinna fler titlar och trivs bra. Om det sedan skulle dyka upp fler förfrågningar om utlandsäventyr får vi ta ställning till det då, men just nu gläds vi åt att Une är klar för fortsatt spel med oss, fortsätter sportchefen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com