Foto: Richard Heathcote/Bildbyrån

Arteta utesluter Agüero - kommenterar Lacazettes framtid

Publicerad: 2021-04-01 11:41 England

Arsenal kommer inte försöka värva Sergio Agüero, enligt Mikel Arteta - som menar att Alexandre Lacazettes framtid kommer lösas efter säsongen.

Sergio Agüero, 32, lämnar Manchester City i sommar. Paul Merson har uppmanat Arsenal att värva den argentinske anfallaren.

Mikel Arteta, som tidigare varit assisterande tränare i City och därmed haft Agüero, betonar dock att det inte är aktuellt.

– Nej, nej, nej (Arsenal kommer inte försöka värva Agüero)... vi får se vad som händer med honom i framtiden, säger Arteta enligt Sky Sports och fortsätter:

– Alla som har varit nära Sergio skulle säga samma sak. Han har antagligen varit huvudansiktet eller en av tre som har lyft det projektet (i City). Du behöver en del ledarskap, en del kvalitet, spelare som skapar ögonblick för att börja bygga ett projekt som de gjorde och Sergio är förmodligen det största ansiktet för det projektet.

Arsenals manager uttalar sig även om Alexandre Lacazette, 29, vars kontrakt löper ut 2022 och placerats i klubbar som Roma, Atletico Madrid och Sevilla.

– Jag är alltid glad när folk pratar om våra spelare och spekulerar. Det betyder att de gör det bra och får uppmärksamhet från andra klubbar. Situationen med Laca kommer vi att ta itu med under sommaren, prata med honom, föreslå den framtid vi vill ha och det är det, säger Arteta enligt Goal.com.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!