Foto: Bildbyrån

Bahoui: "Jag är inte i mitt livs form, men jag är på väg"

Publicerad: 2021-03-06 16:45 Allsvenskan

Nabil Bahoui hade ett tufft 2020 med en skada och en del andra problem. Nu blickar han mot ett bättre år 2021.

Nabil Bahoui har hunnit bli 30 år gammal och efter sitt stora genombrott 2014 har han inte riktigt nått upp till de höjder som många förutspådde.

Men i en intervju med FotbollDirekt säger han att han känner sig bättre nu än någonsin.

– Jag är inte i mitt livs form, men jag är på väg. Jag skulle säga att fotbollsmässigt, i hjärnan, så är jag bäst just nu. Förr så flög man…, man flög där nån gång…, ja, jag vet inte vilket år det var ens. Men jag flög. Det kändes så bra i kroppen då, men jag var långt ifrån den fotbollen jag har i huvudet i dag, säger Bahoui.

Han hade en tuff fjolårssäsong och på grund av en knäskada blev det bara tio starter för AIK-stjärnan i Allsvenskan. 

– Jag skulle säga att det var det mest speciella året som vi alla har gått igenom, jag också. När jag väl kom tillbaka från knäskadan så gick det fort. Det var inget med att trappa upp och komma in i formen. Det var ut direkt, vi var ju i en jobbig sits med laget. Jag fick inte matchningen, det där att ta kliv lite i taget - utan det var direkt hundra procent, säger Bahoui.

Nu blickar Bahoui mot ett bättre år 2021.

– Jag skulle säga så här, förra året hamnade vi på undre halvan. Säger man att vi siktar på övre delen i år så ska man göra det ödmjukt, men topp fyra eller topp tre är målet. Sen vet man aldrig vad som händer. Det blir viktigt med de åtta första matcherna fram till EM-brejket, sen kan det gå undan, säger han.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com