Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

Svanberg: "Har drömt om att spela med Ibrahimovic"

Publicerad: 2021-03-05 09:18 Utlandsproffs

Bolognas mittfältare Mattias Svanberg är eftertraktad på transfermarknaden. Nu öppnar han för en flytt och betonar att Zlatan Ibrahimovic är den stora idolen.

Den svenske landslagsmannen Mattias Svanberg, 22, jagas av flera italienska storklubbar.

Milan, Juventus och Inter är, enligt italienska medier, intresserade av mittfältaren - som imponerat i Bologna.

I en intervju med Kvällsposten berättar Svanberg att det lockar att flytta till en klubb som utmanar om ligatiteln.

– Det är väl klart att man saknar det. Man strävar efter att bli så bra som möjligt och att spela i så bra klubbar som möjligt för att kunna vinna så mycket som möjligt, säger 22-åringen.

Kvällsposten skriver att Bologna vill ha runt 150 miljoner kronor för Svanberg, vilket skulle ge gamla klubben Malmö FF runt 15 miljoner kronor tack vare en vidareförsäljningsklausul.

Svanberg medger att det kan bli en flytt från Bologna efter säsongen.

– Aktuellt kan det alltid vara. Samtidigt trivs jag väldigt bra i Bologna nu och känner att jag fått stort förtroende. Jag är på en plats där jag får spela och det får man också prioritera. Man vill så klart vara i en större klubb någon gång men jag är hellre kvar i Bologna och spelar än flyttar till en större klubb där jag inte får spela, säger han till Kvällsposten.

I sommar väntar ett EM. Svanberg är högaktuell för truppen och Zlatan Ibrahimovic har öppnat för en comeback i landslaget. 22-åringen ser gärna att Milan-stjärnan återvänder.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få möjligheten att ens spela mot honom, men det har jag fått göra. Jag har följt honom sen jag började spela fotboll. Han har alltid varit min favoritspelare och man har drömt om att komma till den nivån där man får spela med honom. Men då krävs det at han blir kallad och att jag blir kallad, säger Svanberg till Kvällsposten.

Om det inte blir i landslaget kan Svanberg bli lagkamrat med Zlatan i klubblaget. Milan har uppgetts vara den klubb som visar starkast intresse för mittfältaren.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com