Foto: Sergio Perez/Bildbyrån

Luis Suárez berättar: "Därför tvingades jag bort från Barcelona"

Publicerad: 2021-02-23 09:28 Spanien

Luis Suárez, 34, lämnade kontroversiellt Barcelona i somras. Nu uttrycker han kritik mot ledningen som tvingade bort honom.

Luis Suárez, 34, lämnade Barcelona för ligakonkurrenten Atlético Madrid inför säsongen.

Anledningen? Enligt Suárez själv uttryckte Barça att han var för gammal för att tillhöra eliten.

– Det störde mig väldigt mycket när de sa till mig att jag var gammal och inte kunde leverera på högsta nivån längre. Det gillade jag inte, säger Suárez till France Football och fortsätter:

– Om jag inte hade gjort något för en klubb som Barcelona på tre-fyra säsonger då hade jag förstått. Men varje år i Barça gjorde jag över 20 mål. Jag har alltid haft bra statistik, precis bakom Leo (Messi).

Han fortsätter vara kritisk till Barcelonas ledning.

– I dag kan vi se att det inte är lätt att spela för Barcelona. Flera spelare som har gått dit har inte kunnat leverera på den nivån som man förväntade sig. Själv spelade jag där i sex år och levererade på den nivån som förväntades varje säsong. Men klubben behövde göra förändringar och jag har accepterat det nu. Det som stör mig är sättet som jag lämnade på. Jag förtjänade mer respekt.

Suárez har gjort 16 mål för Atlético Madrid i La Liga den här säsongen. Ingen har gjort fler - och bara förre lagkamraten Lionel Messi har gjort lika många.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com