Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Officiellt: Albion Ademi klar för Djurgården

Publicerad: 2021-01-21 15:00 Allsvenskan

Djurgårdens IF spetsar sin trupp ytterligare. Den albanske U21-landslagsyttern Albion Ademi plockas in från IFK Mariehamn.

Djurgårdens IF bekräftar på sin officiella hemsida att Albion Ademi, 21, är klar för klubben.

Den offensiva yttern köps loss från finska IFK Mariehamn och har signerat ett fyraårskontrakt.

– Det känns väldigt bra, jag känner till Djurgården väl som en av de största klubbarna i Sverige och jag är väldigt glad över att allt är klart. Jag hade en hel del andra förslag som jag övervägde men Djurgården hade en tydlig plan och det finns väldigt mycket annat i föreningen som tilltalar mig. Så det här kändes som det bästa valet för min del, säger han till hemsidan.

– När jag var yngre har jag mött Djurgårdens juniorlag flera gånger. Jag vet också att det är en förening med en lång historik som varit väldigt framgångsrik och ambitionen att vinna ligan finns ju fortfarande kvar inför varje säsong, fortsätter 21-åringen.

Ademi gjorde 14 mål och tre assist på 22 ligamatcher förra säsongen.

– Vi är väldigt glada över att Ademi är klar för oss. En snabb spelskicklig ytter som gjort mycket mål och assist i IFK Mariehamn förra året och som är väldigt talangfull. Han var dominant med sin snabbhet och är väldigt bra med bollen med sin låga tyngdpunkt som gör honom svårstoppad. Han är dessutom bra på fasta situationer så vi får in en offensiv allround-spelare som blir en långsiktig och spännande pusselbit i laget, säger Bosse Andersson till hemsidan.

– Vi följde hans framfart förra året men då var det inte aktuellt eftersom han var stekhet då och en mängd klubbar jagade honom under sommaren och hösten. Intresset har varit stort för honom under lång tid men vi har haft en bra dialog med Mariehamn och Ademi var tydlig med att han ville till Djurgården, fortsätter sportchefen.

 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com