Foto: Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

Gallardo uppges kunna ersätta Zidane i Real Madrid

Publicerad: 2021-01-21 11:53 Spanien

Real Madrid ser ut att behålla Zinedine Zidane, åtminstone säsongen ut. Men samtidigt kommer uppgifter om att Marcelo Gallardo kan ersätta fransmannen.

Real Madrid blev i går utslaget av Alcoyano i Copa del Rey. Något som satt igång spekulationer om att Zinedine Zidane hänger löst.

Enligt Goal.com har dock den spanska giganten fortfarande fullt förtroende för Zidane - som kommer få tid att vända den negativa trenden.

La Liga-experten Guillem Balague uttalar sig samtidigt om Zidanes situation i Real Madrid.

– Deras tanke är att ta ett stort beslut efter säsongen. Zidane har kommit tillbaka från svårigheter flera gånger tidigare, även den här säsongen, men laget verkar ha träffat en mur, säger han enligt BBC Sport.

– Han är en legendar i klubben och de kommer att vänta och se hur det går - de vill inte påskynda det eftersom det inte är en garanti för någonting. Men besvikelsen beror inte bara på resultaten, fortsätter Balague.

Balague menar att Reals ledning är irriterade över att Zidane inte ger tillräckligt med instruktioner under matcher samt att generationsväxlingen inte lyckats så här långt.

Samtidigt uppger ESPN Argentina att Real Madrid redan identifierat River Plates tränare Marcelo Gallardo som Zidanes ersättare.

Det är inte första gången Gallardo kopplas ihop med Real Madrid. Argentinaren har tidigare öppnat för att ta jobbet - om möjligheten uppstår. 

Gallardo har varit i River Plate sedan 2014. Innan dess tränade han Nacional.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com