Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Hammarby om Björn Paulsen: "Vi har varit i kontakt sedan i somras"

Publicerad: 2021-01-18 16:32 Allsvenskan

Björn Paulsen har medgett att han vill återvända till Hammarby IF. Nu berättar sportchefen Jesper Jansson att det finns diskussioner med mittbacken agenter.

Den danske försvararen Björn Paulsen, 29, sitter på ett utgående kontrakt med FC Ingolstadt 04.

Han är tillgänglig som bosman i sommar. Malmö FF har visat intresse, men Paulsen har varit tydlig med att det är Hammarby IF som gäller i Sverige.

Nu uttalar sig Hammarbys sportchef Jesper Jansson om Paulsen i en intervju med Fotbollskanalen.

– Jag har haft långtgående diskussioner med Björns agenter, sedan länge. De signaler han sänder i FotbollDirekt läste jag först där. Det är där bollen ligger just nu, säger Jansson till sajten och fortsätter:

– Som sagt signalerna han sände där har jag inte hört innan. Vi har varit i kontakt sedan i somras, så vi får se. Vi har en stark trupp och det ska passa in. Det ska göra det ekonomiskt också och han har fortfarande ett halvår kvar på sitt kontrakt. Och vi har inte hittat hem med den här affären tidigare.

Hammarbyfans har tidigare startat wn Swish-kampanj för att samla in pengar för en värvning av Paulsen.

Hammarby har samtidigt redan gjort klart med en mittback. Jon Gudni Fjoluson har anslutit och frågan är om det även finns plats för Paulsen.

– Vi får se. Vi måste titta på var behoven finns. Det är Hammarby som ska styra agendan. Som sagt läste jag om de signalerna i dagarna och de har jag inte fått innan, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com