Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Jörgen Lennartsson: "Jag är otroligt inspirerad och stimulerad"

Publicerad: 2021-01-18 11:34 Superettan

Jörgen Lennartsson har ersatt Olof Mellberg i Helsingborgs IF. Nu förklarar tränaren varför han valde ett jobb i Superettan.

Helsingborgs IF ramlade ur Allsvenskan i fjol. Olof Mellberg valde då att avgå.

Jörgen Lennartsson har plockats in som ny huvudtränare. Det är en mycket meriterad man.

Lennartsson har tidigare varit förbundskapten för U21-landslaget och lett klubbar som IF Elfsborg, BK Häcken och IFK Göteborg.

55-åringen berättar nu för Fotbollskanalen varför han valde en klubb i Superettan.

– Jag är otroligt inspirerad och stimulerad av att komma tillbaka till HIF. Jag har varit här tidigare och hade åtta fantastiska och härliga år här. Jag trivdes otroligt bra i klubben och staden, så när “Granen” ringde och frågade var serietillhörigheten på det sättet inte någon stor fråga. Det handlade mer om att komma tillbaka till Helsingborg och börja jobba här tillsammans med övriga kollegor som jag känner väldigt väl, säger han till Fotbollskanalen.

– Sven har jag haft när jag varit tränare i A-laget och jobbat tillsammans med i Blåvitt när han var målvaktstränare där. Lindström har jag själv tränat under fyra år här. Dale Reese (medicinskt ansvarig) känner jag väldigt väl sedan tidigare och Granen har jag faktiskt värvat hit en gång i tiden från Påarp, och haft honom som lagkapten två år i U21-landslaget, fortsätter Lennartsson.

Helsingborgs nye tränare känner dessutom att han kommit till rätt miljö.

– Det handlar mer om den inspirerande miljön som är att jobba med fotboll i Helsingborg. Det är också så klart en väldigt ansvarsfull, spännande och inspirerande utmaning att ta sig an HIF nu efter nedflyttningen. Jag tror mycket på det långsiktiga tänket vi har nu utifrån att jobba väldigt hårt med klubbens identitet och värdegrunder. Vi är ett team som kommer att älska att gå till jobbet varje dag och jobba knallhårt tillsammans för HIF:s bästa. Det finns ingen i det här gänget som har en egen agenda överhuvudtaget. Den enda agendan vi har är att det ska gå så bra som möjligt för HIF, säger han till Fotbollskanalen.

Lennartsson senaste tränaruppdrag var i norska Lilleström SK.

David Lind
david@fotbolltransfers.com