Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Simon Thern ser ut att lämna: "En förening som är i total splittring"

Publicerad: 2020-12-20 13:46 Allsvenskan

IFK Norrköpings mittfältare sitter på ett utgående kontrakt. Simon Thern antyder nu att han är på väg bort.

Det har tidigare rapporterats att Simon Thern, 28, bestämt sig för att inte förlänga med IFK Norrköping.

Djurgårdens IF är en av klubbarna som visar intresse för mittfältaren. I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig nu Thern om framtiden. Han menar att det inte är helt klart att han lämna.

– Klart och klart, det ska man väl inte säga till hundra procent, men med tanke på hur situationen är nu så vore det dumt att säga att man är sugen på att komma in i en förening som är i total splittring. Det känns som att de har lite att få ordning på innan de behöver titta på nästa steg som är spelare. De har lite att stå i, det är ganska många av oss som har utgående avtal, säger Thern till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Först och främst: vem ska man ha kommunikation med om en förlängning? Jens (Gustafsson) har hoppat av, vi är snart i januari och jag tror att träningen börjar den 11 januari. Det är mindre än en månad bort. Om man inte nu har något klart om framtiden så kommer ju spelare att försvinna. Jag tror att man måste få klart något ganska snabbt om man överhuvudtaget ska känna att man har en full trupp. Just nu finns det ingen som styr som ska plocka in spelare.

Norrköping nyckelspelare är tydlig med att stora förändringar krävs för att han ska stanna.

– Men det ska oerhört mycket till om jag skulle tänka mig att stanna kvar i Norrköping med tanke på situationen just. Framför allt nu när Jens har lämnat, då är jag inställd på att det inte kommer bli någon fortsättning. De har mycket att reparera, jag vet inte hur många det är som sagt upp sig, men det är ingen slump att de sagt upp sig. Det finns en del att reparera, det som har byggts upp under en längre tid har fått sig en riktig törn nu, säger Thern till Fotbollskanalen.

28-åringen har tidigare representerat klubbar som Malmö FF, Helsingborgs IF och AIK.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com