Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

GAIS sågas: "Beklämmande att en elitklubb beter sig så"

Publicerad: 2020-11-18 14:31 Superettan


Angered BK är minst sagt upprörda över hur GAIS agerat i värvningen av Harun Ibrahim. Även BK Häcen får kritik.

BK Häcken ville värva backtalangen Harun Ibrahim. Men 17-åringen skrev på för GAIS i måndags.

Angered BK, som vann sin division 3-serie i år, uttrycker nu sin besvikelse gällande elitklubbarnas agerande i jakten på Ibrahim.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar Tomas Gustafsson, projektledare för Angered Allians, att policyn att kontakta en spelares förening inte följts. 

– Jag tycker att den där policyn följs allt sämre. Vi fick reda på att han hade spelat match med Häcken via honom själv. Det fanns ingen kontakt innan det. Häcken brukar ha ordning och reda. Sedan redde det upp sig och vi hade en jättebra dialog med dem om vad som skulle vara bäst för Haruns utveckling, säger han till GP och fortsätter:

– Därefter fick vi en övergångsanmälan för Harun från Fogis som Gais hade lämnat in. Det var det första jag hörde från dem. Tio minuter senare stod det i GT och en timme senare i GP. Sedan ringde Gais mig vid 21.30 när de redan hade gått ut med nyheten på sin hemsida och beklagade att de hade missat att prata med oss i Angered. Då var jag inte så sugen på att diskutera det ...

Gustafsson kan inte dölja sitt missnöje gentemot GAIS.

– Att en av stadens så kallade elitklubbar beter sig på detta sätt är beklämmande enligt mig. De har dessutom skrivit under en övergångspolicy med GFF och andra klubbar i Göteborg som de fullständigt struntar i, säger han till GP.

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i GAIS styrelse, berättar för GP att man hade informerat spelarens agent om intresse. De räknade med att agenten skulle meddela Angered BK.

– Hade vi förstått att de inte blivit informerade hade vi kontaktat Angered tidigare. Samtidigt är det många spelarövergångar som sker utan direktkontakt via klubbarna när spelare flyttar. Det kan inte direkt ha kommit som en överraskning för Angered att det fanns ett stort intresse för den här killen, säger han till GP.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com