Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Alm: "Det kan vara den bästa Allsvenskan någonsin"

Publicerad: 2020-10-28 10:30 Allsvenskan


BK Häckens tränare Andreas Alm viftar bort kritiken som finns mot Allsvenskan.

I en intervju med Göteborgs-Posten ger Andreas Alm sin syn på landets högstaliga.

– Det är några som har sagt att allsvenskan är så usel, då tycker jag att man är ute och cyklar. Jag tycker att det är flera matcher som är nog så bra som föregående säsonger. Sedan måste man väga in förutsättningarna, säger han till tidningen.

– När jag tittar på det tycker jag nog att allsvenskan är riktigt bra. Det kan vara den bästa allsvenskan någonsin utifrån förutsättningarna, fortsätter Alm.

BK Häckens tränare utvecklar sitt resonemang.

– Du har ingen publik som trycker på. Inramningen är ju den sämsta någonsin. Att kunna spela utan publik, under en pågående pandemi, med en försäsong utan träningsmatcher ... Det är bra matcher, det är bra fotboll. Det är som att säga: "Alla måste hoppa på ett ben". Utifrån de förutsättningarna blev det en bra match. Det blev 3–3 och det gjordes en bicykleta. Jag tycker att många spelare och lag gör det bra. Det är en tuff säsong. Det kräver en mental tuffhet i år att kunna spela, att orka spela. De som har lyxen att sitta hemma framför tv:n och tycka att det är dåligt .... Absolut, men då tycker jag att man är lite respektlös mot de som spelar, säger Alm till GP.

Malmö FF toppar just nu Allsvenskan framför just BK Häcken och IFK Norrköping.

David Lind
david@fotbolltransfers.com