Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Ludvig Fritzson: "Jag har fått ett erbjudande från Östersund"

Publicerad: 2020-10-20 13:54 Allsvenskan


Östersunds FK vill förlänga med mittfältaren Ludvig Fritzson - som fått mycket speltid sedan Amir Azrafshan tog över som tränare.

Ludvig Fritzson, 25, skrev på för Östersunds FK inför säsongen 2017.

Mittfältaren har dock haft svårt att ta en ordinarie plats. Men det har förändrats sedan Amir Azrafshans intåg.

– Det är stor skillnad när Amir kom, jag har fått väldigt stort förtroende. Jag har spelat nästan varje match från start. Det har känts väldigt bra för egen del. Nu har jag fått förtroendet och jag känner verkligen att jag är en allsvensk spelare fullt ut, säger 25-åringen till Fotbolldirekt.se.

Fritzson sitter på ett utgående kontrakt, men ÖFK vill behålla honom.

– Vi har snackat en del. De vill förlänga. Jag har fått ett erbjudande från Östersund. Jag skulle absolut kunna tänka mig att förlänga. Nu har jag fokus på de sista matcherna här först, vi kan plocka ytterligare placeringar i tabellen. Sedan får vi se vad som händer. Vi får se med Amir, om han förlänger. Jag tror det skulle vara väldigt bra för Östersund om han stannar. Jag känner att det är något man gärna vill se först, säger han till Fotbolldirekt.se.

Mittfältaren utesluter inte en flytt, om rätt klubb dyker upp.

– Jag trivs väldigt bra i Östersund. Ska man byta ska det vara för något som är väldigt mycket bättre. När vi hade Ian så hade man inte så stort förtroende, nu har jag väldigt stort förtroende. Det är klart att sådant spelar roll. Jag är 25 år, så nästa steg är väldigt viktigt, säger han till Fotbolldirekt.se.

Fritzson har gjort tre mål och en assist på 20 allsvenska matcher den här säsongen. Han har startat 17 av matcherna.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com