Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Armin Gigović: "Folk gick bara och väntade på att jag skulle säljas"

Publicerad: 2020-10-18 12:12 Allsvenskan


Helsingborg har sålt jättetalangen Armin Gigović till Rostov. Nu talar mittfältaren ut om sin flytt.

Den svenske U21-landslagsmittfältaren Armin Gigović, 18, har lämnat Helsingborgs IF för spel i Ryssland.

Rostov har betalat omkring 30 miljoner kronor och det har varit tränaren som pushat för en affär, skriver SportExpressen.

– Ja, och det känns ännu skönare. Det ger mig en trygghet i att han verkligen vill satsa på mig, och det är inte småpengar de har gett heller, det betyder också någonting, säger 18-åringen till tidningen.

Gigović berättar att han fick ett gott intryck av Rostov.

– När jag väl pratade med dem fick jag veta att de har kollat på mig sedan förra året eller något sådant men inte hört av sig förrän nu. Det var kul att höra, och de berättade vad de tycker om mig som spelare, var de vill spela mig och vad de ser fram emot att få ut av mig, säger han till SportExpressen.

18-åringen har länge varit ett föremål för transferrykten. Gigović hymlar inte om att det kunde bli för mycket ibland.

– Från början var det okej och det kändes lite coolt att det skrevs mycket om att klubbar var intresserade. Men efter ett tag blev det nästan tråkigt, folk gick bara och väntade på att jag skulle säljas. Jag brydde mig inte så mycket men jag fick bara samma frågor hela tiden, alla journalister frågar samma frågor och får samma svar varje vecka och det blir jobbigt till slut. Men det tog aldrig mitt fokus, säger han till SportExpressen.

Gigović har signerat ett kontrakt med Rostov som sträcker sig till sommaren 2025.

David Lind
david@fotbolltransfers.com