Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Officiellt: Tony Gustavsson tar över Australiens damlandslag

Publicerad: 2020-09-29 11:18 Allsvenskan


Tony Gustavsson lämnar sitt tränaruppdrag i Hammarby efter årsskiftet. Han blir förbundskapten för Australiens damlandslag.

Det australiska fotbollsförbundet bekräftar på sin officiella hemsida att Tony Gustavsson tar över deras damlandslag.

Gustavsson plockas in från Hammarby IF och har signerat ett kontrakt till 2024.

Hammarby skriver på sin officiella hemsida att Gustavsson lämnar efter årsskiftet.

– Det här påverkar inte vad mitt primära fokus ligger på just nu, och det ligger på Hammarby och att avsluta den här hösten på allra bästa sätt. Jag kommer att fullfölja det avtal vi skrev och göra det med mitt fulla engagemang, säger Tony Gustavsson.

Hammarbys sportchefen Jesper Jansson kommenterar det hela.

– Tony har kommit in med stor energi och ett starkt engagemang, och har verkligen bidragit inom de områden vi såg behov av att förstärka i vår verksamhet. Vi tecknade ett avtal som sträcker sig året ut, men med tanke på allt det Tony har att erbjuda i fråga om kompetens och erfarenhet hade vi verkligen velat förlänga avtalet med honom, säger han. 

– Nu blir det tyvärr inte så, men samtidigt har vi full förståelse för att han tar ett sådant här erbjudande. Fast än skiljs vi inte åt, och jag känner honom så pass väl att jag vet att han kommer att ge allt för oss under de månader han är kvar. Och vem vet, det är inte omöjligt att Tonys och Hammarbys vägar korsas igen i framtiden, fortsätter Jansson.

David Lind
david@fotbolltransfers.com