Foto: Bildbyrån

Timo Werner om varför han valde Chelsea

Publicerad: 2020-09-16 16:21 England


Chelseas tyske landslagsanfallare Timo Werner förklarar varför han nobbade Liverpool.

Det är ingen hemlighet att Liverpool visade intresse för Timo Werner, 24, i somras.

Men den tyske landslagsanfallaren valde till slut att lämna RB Leipzig för Chelsea.

Enligt vissa uppgifter var det Liverpool som backade på grund av pandemins effekter på ekonomin.

Andra uppgifter gör gällande att det var Werner som nobbade Liverpool eftersom Chelsea kunde garantera honom regelbunden speltid.

Nu talar 24-åringen ut om sitt beslut att skriva på för Frank Lampards lag.

– När jag tog beslutet att lämna Leipzig pratade jag med olika klubbar och vid sidan om Chelsea talade jag med andra klubbar. Jag vill inte prata för mycket om andra klubbar. Naturligtvis finns det några andra klubbar som Liverpool som har ett fantastiskt lag. Jag kanske kan passa in i andra lag men till slut bestämde jag mig för Chelsea eftersom det var det bästa beslutet jag kunde ta. Inte bara för spelstilen utan också för vad vad de visade mig, säger Werner enligt Sky Sports.

– , det var ett svårt beslut i slutändan men jag är väldigt exalterad, stolt och glad att jag bestämde mig för detta. Nu har jag varit här i kanske två månader, och det känns rätt, bra och laget är lysande. Vi har några fantastiska men lugna och trevliga spelare. Det är kul att spela i Chelsea, vara en del av laget och vara en del av det vi påbörjar här. Vi kan göra mycket bra med det här laget de närmaste månaderna och åren, fortsätter han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com