Foto: Frank Peters/Bildbyrån

Rangnick om uteblivna Milan-flytten - och Ibrahimovics uttalande

Publicerad: 2020-08-20 15:15 Italien

Ralf Rangnick till Milan blev aldrig av. Tysken uttalar sig om samtalen med den italienska storklubben, och Zlatan Ibrahimovic.

Ralf Rangnick var fram till nyligen verksam inom Red Bull-koncernen och såg länge ut att bli Milans nästa tränare.

Men efter en stark vår tog Milan beslutet att ge tränaren Stefano Pioli fortsatt förtroende.

Nu talar Rangnick ut om turerna kring Milan och Zlatan Ibrahimovics uttalande om att han inte vet vem tysken är.

– Frågan du bör ställa är: varför vände sig Milan till mig? Vad ville de göra? Kanske var de ute efter att gå i en annan riktning. Det är inte min stil att fokusera på en 38-årig spelare, inte på grund av talang, men för att jag föredrar att skapa värde och utveckla talang. För mig var det inte logiskt att förlita sig på Ibrahimovic eller Simon Kjaer, men det är så jag ser på saker, det är inte nödvändigtvis rätt eller fel. När Ibra sa att han inte känner till mig hade han inte fel. Jag har aldrig träffat honom, säger Rangnick till Gazzetta dello Sport.

Första kontaktet med Milan upprättades i oktober när laget var tre poäng från nedflyttningsstrecket.

– Jag pratade aldrig om det offentligt. Jag vill vara tydlig med att jag skrev på eller hade någon klausul. Fram till för tre veckor sedan var jag bunden till Red Bull. Vad gäller Milan har de varit det bästa laget efter coronakarantänen, så att ändra något hade inte varit smart eller respektfullt. Pioli förtjänade att behålla sitt jobb och jag uppskattade den personen han är, då han i intervjuer alltid fokuserade på mål. Huruvida det är rätt beslut för Milan i ett långsiktigt perspektiv är en annan fråga.

Rangnick ger även sin syn på RB Leipzigs tränare Julian Nagelsmann, som tidigare har varit aktuell för Real Madrid.

– Jag tror att han klarar av Real Madrid. Jag tror att det är väldigt möjligt att han kan gå till en större klubb om han vill, säger Rangnick till Bild.

David Lind
david@fotbolltransfers.com