Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

IFK Göteborgs klubbdirektör står bakom Poya Asbaghi

Publicerad: 2020-08-12 16:35 Allsvenskan


I ett öppet brev uttrycker IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson sitt fulla förtroende för Poya Asbaghi.

IFK Göteborg har haft en tung säsong i Allsvenskan så här långt. Pandemin har samtidigt slagit hårt mot ekonomin.

Max Markusson har i dag skrivit ett öppet brev på klubbens officiella hemsida. Han kommenterar bland annat ekonomin.

"Detta slår olika på alla klubbarna men klart är att de som har en större publik och fler partners drabbas hårdare. Vi vill belysa hur detta har påverkat oss fram till idag och vilka effekter vi ser framåt. Rent ekonomiskt innebar detta ett brutalt stopp av intäkter samma dag", skriver klubbdirektören och fortsätter:

"Ingen visste då hur länge detta skulle fortsätta och ingen har idag ännu svaret på den frågan. Detta gjorde att vi beslutade att alla typer av utgifter måste upphöra och en besparingsplan sattes i verket. Tyvärr är både permitteringar och uppsägningar en del av den verklighet som vi lever i men som jag har sagt tidigare är vi beredda att göra vad som krävs för att sätta IFK Göteborgs fortlevnad i första rummet".

Markusson betonar att pandemin begränsat sportcheferna i arbetet att förstärka truppen. Vidare uttrycker han stöd för tränaren Poya Asbaghi.

"Tror vi kollektivt på vår idé? Tror vi på Poya? På vår trupp? Och på alla de som jobbar runt laget varje dag? Svaret på alla dessa frågor är idag entydigt: Ja! Förtroendet är ömsesidigt och kollektivt. Alla inser allvaret och vi bedömer vid detta tillfälle att IFK Göteborg har de sportsliga kvalitéer och de kunskaper som krävs för att bli effektivare i de avgörande lägena", skriver Markusson.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com