Foto: Phil Noble/Bildbyrån

James Milner: "Det var därför jag skrev på för Liverpool"

Publicerad: 2020-07-20 14:54 England


James Milner, 34, menar att han förutsåg dagens framgångar och att det var därför han valde Liverpool för fem år sedan.

Liverpool värvade James Milner sommaren 2015. Mittfältaren anslöt som bosman från rivalen Manchester City.

Milner vann Premier League med sin förra klubb. Nu har han även gjort det med Liverpool. I fjol blev det även en Champions League-titel.

Inför onsdagens match mot Chelsea kommer Liverpool lyfta sin efterlängtade ligatrofé.

– Det kommer att bli speciellt, väldigt speciellt. Det var anledningen till att jag skrev på här till att börja med och jag är säker på att det är fallet för de andra killarna också - en klubb av denna storlek och med dess historia, säger Milner till klubbens officiellamatchprogram och fortsätter:

– Det faktum att väntan varit så lång innebar att det var en enorm utmaning att försöka avsluta den och skapa en del av vår egen historia. Du kan se vad det betyder för alla. Kvällen vi blev mästare, kunde du se den känslomässiga inverkan. Inte bara på oss och managern, utan även supportrar och tidigare spelare - legendarerna. Sir Kenny Dalglish, Steven Gerrard, så många av dem. När de skickade meddelanden för att gratulera oss vet du att de verkligen menade det. Det var fantastiskt. Vad det här laget har uppnått betyder mycket för många människor och det är speciellt att vara en del av något sådant.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com