Foto: Bildbyrån

"Luka Jovic måste vara mer professionell om han vill stanna i Real Madrid"

Publicerad: 2020-07-16 10:31 Spanien

Milos Ninkovic menar att tidigare lagkamraten Luka Jovic måste skärpa sig om han ska ha en framtid i Real Madrid.

Real Madrid betalade 60 miljoner euro när Luka Jovic, 22, värvades från Eintracht Frankfurt förra sommaren.

Den serbiske landslagsanfallaren har dock haft en tuff debutsäsong med lite speltid.

Jovic kopplas redan ihop med en flytt och placeras i klubbar som Milan, Leicester City och Hertha Berlin.

Tidigare lagkamraten Milos Ninkovic varnar Jovic och menar att han måste bli mer professionell om han ska ha en framtid i den spanska huvudstaden.

– Hans största problem är inte hur han presterar på planen, det är hur han presterar utanför. Han hade så många problem utanför planen med några skador och umgicks med några vänner från Serbien när detta virus startade, säger Ninkovic till Stats Perform News och fortsätter:

– Jag förstår det för att jag också var ung. Jag skrev på, inte för en så stor klubb som Real Madrid, men jag skrev på för Dynamo Kiev när jag var 19, förmodligen den största klubben i Ukraina och Ryssland. När du är ung och du skriver på för en stor klubb, han får också på stora pengar, det är svårt att hålla sig normal. Han vill ha allt. Som en ung kille vill han hålla sig till vänner och gå ut. Jag läste att Zidane tror på Luka och att han kommer stanna nästa säsong. De förstår förmodligen att han fortfarande är ung och alla gick igenom detta. Jag förstår honom men han måste vara mer seriös eftersom Madrid är en storklubb, de kommer inte att vänta tre, fyra år. Han måste vara mer professionell om han vill stanna där.

David Lind
david@fotbolltransfers.com