Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Elfsborg om Hiljemark och Hult: "Gör vad vi kan om de vill hem"

Publicerad: 2020-06-30 12:24 Allsvenskan

Oscar Hiljemark och Niklas Hult är tillgängliga som bosman. Nu uttalar sig gamla klubben Elfsborg om duon.

AEK Aten bekräftar att ytterbacken Niklas Hult, 30, lämnar klubben i samband med att hans kontrakt löpt ut.

Oscar Hiljemark, 28, är just nu utlånad till Dynamo Moskva och mittfältarens kontrakt med Genoa löper också ut.

Hult och Hiljemark har ett förflutet i allsvenska IF Elfsborg. Klubbchefen Stefan Andreasson uttalar sig för Fotbollskanalen om duon.

– Man har, vad gäller rekryteringar överhuvudtaget, inte det högst på agendan i de här tiderna. Det är en del i det, men sedan har vi kontakt med våra gamla spelare och det har vi givetvis ofta med både Hult och Hiljemark. Vi vet om deras situation och vi lär säkert prata den närmaste tiden om ambitioner och möjligheter, säger han till Fotbollskanalen.

– Om de ser att det är dags att vända hem till Sverige och allsvenskan gör vi vad vi kan för att hitta en lösning. Så är det på ett sätt, men min bild är att båda två har ambitioner att fortsätta ute i Europa. I varje fall om du frågar mig i dag, fortsätter Andreasson.

Elfsborg plockar gärna hem sina tidigare stjärnor, likt Johan Larsson - som återvände inför den här säsongen.

– Det är vår identitet med hemvändare och många unga spelare. Vi har alltid en dialog med de elva, tolv som är ute och de vet när det är dags och känns rätt. De får givetvis känna av läget hos oss och då är vi intresserade av spelarna, men om det är nu eller längre fram vår vi se, säger Andreasson till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com