Foto: Jason Cairnduff/Bildbyrån

Robertson hyllar Van Dijk och Klopp: "De är bäst i världen"

Publicerad: 2020-06-01 22:22 England


Liverpools vänsterback Andrew Robertson ger sin syn på vem som är världens bästa tränare och försvarare.

Liverpools holländske mittback Virgil van Dijk hyllas av lagkamraten Andrew Robertson.

– Virg är den bästa backen i världen och jag älskar att han är på vänstra sidan med mig. Vi har ett bra partnerskap på och utanför planen och vi hjälper varandra. Speciellt på planen, säger han i The Football Show och fortsätter:

– Den stora killen är absolut klass i allt han gör. Han bär sig själv så bra på och utanför planen och är någon som många människor ser upp till, och jag är en av dem. Han är en fantastisk ledare, en fantastisk kille. Jag älskar att spela med honom, ha honom i backlinjen, och sedan han skrev på har han fört oss framåt. 

Jürgen Klopp har tidigare berömt Robertson för att vara ödmjuk, välutbilidad och väluppfostrad. Men också att skotten skulle kunna ha större förtroende för sin förmåga.

– Jag tror inte att jag har hört det här citatet, men det är ett som förstår mig. För en tränare, som jag tycker är bäst i världen just nu, att han säger det om mig är verkligen trevligt. Det är vad jag försöker vara. Han har förmodligen rätt, kan jag ha större tro på mig själv och min förmåga? Ja, det skulle jag kunna. Det är något jag kanske försöker arbeta med, säger Robertson.

– Under hela min karriär har jag alltid tvivlat på mig själv och det har fungerat för mig, tagit fram det bästa i mig och utfört prestationer jag kan vara stolt över. Han är en fantastisk man, en fantastisk tränare och att han tycker att jag inte har negativa sidor är fantastiskt. Han gillar det skotska folket, jag vet att han gör det, han kommer väldigt bra överens med Kenny Dalglish, fortsätter han.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com