Foto: Ivan Alvarado/Bildbyrån

Jansson: "Det är Zlatans bild - finns säkert saker som är sanna"

Publicerad: 2020-04-24 18:15 Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic har slagit tillbaka mot kritiken från MFF-håll. Nu uttalar sig Pontus Jansson om situationen.

I samband med att Zlatan Ibrahimovic, 38, köpte in sig i Hammarby IF väcktes starka reaktioner i hemstaden Malmö.

Milan-stjärnan har fått utstå en hel del kritik från fans tillhörande Malmö FF. Men också från MFF-profiler. Tidigare i dag slog han tillbaka.

– Ska jag hjälpa någon så ska jag hjälpa Hammarby. Jag har hjälpt en annan klubb hur länge som helst. Jag spelade i MFF och har gjort det fastän jag inte var välkommen, fastän jag inte var önskad, fastän jag blev blåst på mitt första kontrakt. Ändå har jag hjälpt klubben. Jag har gett dem 100 miljoner plus, då är det inte svårt att bygga upp ett lag, sa han till Dplay.

– Jag känner att jag har varit för snäll. Mycket snäll, för snäll. En allsvensk klubb som får mer än 100 miljoner i dessa tuffa tider, då ska man vara tacksam. Med tanke på att man inte var önskad, inte var välkommen och var sist in i ledet. De som vet de vet, fortsatte Zlatan.

Den svenske landslagsbacken Pontus Jansson uttalar sig nu om situationen. Han menar dock att Zlatan kan ha en viss poäng i sin kritik.

– Det är Zlatans bild av det som har varit. Det finns säkert saker som är sanna där. Det är svårt för mig som relativt mycket utomstående att veta vad som hänt, vad han har blivit erbjuden eller inte, säger han till Sportbladet och fortsätter:

– Det är tråkigt att han inte är i Malmö FF i stället för Hammarby, men alla får ha sina åsikter. Jag tror alla MFF-fans hade velat se honom här. Men mycket har hänt på vägen. Jag förstår Zlatan också. Han hade det säkert tufft.

Jansson, som tillhör Brentfort, betonar samtidigt att han har fullt förtroende för MFF:s ledning och anser att de agerat korrekt.

– Daniel Andersson, Niclas Carlnén och de i ledande poster i Malmö FF har agerat otroligt klokt under en tioårsperiod. Det dom säger utåt har slagit rätt och väldigt väl för klubben. Jag litar på att det gör rätt nu också. Jag känner Niclas sedan innan han kom in i MFF och han är en otroligt klok person. Jag litar till 100 procent på honom och de andra i den här situationen, att de gör det som är mest rätt för Malmö FF, säger han till Sportbladet.

– Min relation till Zlatan Ibrahimovic har inte förändrats. Jag tycker fortfarande han är en fantastisk fotbollsspelare. För fem år sedan hade jag nog uttryckt starkare känslor kring det han säger. Jag är fortfarande en otroligt stor MFF-supporter men jag vet också att det finns mer än vad vi vet. Jag respekterar båda parter, även Zlatans perspektiv, fortsätter Jansson.

Thomas Berg
thomas@fotbolltransfers.com