Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

IFK Norrköping korttidspermitterar spelare och anställda

Publicerad: 2020-03-31 12:18 Allsvenskan

IFK Norrköping följer trenden. Stora delar av organisationen, inklusive spelartruppen, korttidspermitteras.

IFK Norrköping skriver på sin officiella hemsida att man tvingas vidta åtgärder på grund av coronakrisen.

Stora delar av organisationen korttidspermitteras. Föreningens verksamheter, inklusive spelartruppen, och bolagens verksamheter berörs.

– De senaste veckornas händelser i omvärlden har påverkat oss kraftigt och gjort att flera av våra verksamheter har minskat kraftigt i omfattning. Samtidigt står vi med en kostnadsmassa som är dimensionerad för full verksamhet, säger klubbdirektören Jens Magnusson till hemsidan och fortsätter:

– Det åtgärdspaket som vi arbetat fram syftar till att säkerställa och skydda IFK Norrköpings ekonomi på både kort och lång sikt. Samtidigt arbetar vi med att hitta nya intäktsvägar och har flera spännande satsningar på gång. Vi är oerhört tacksamma för det stöd som vi känner från hela stan och vi är stolta över hur alla våra medarbetare hanterat situationen och sätter IFK Norrköping i första rummet. Tillsammans skall vi ta oss igenom en svår situation.

Korttidspermitteringarna för spelartruppen gäller inledningsvis under april månad och för övriga verksamheter under april och maj.

– Vi har haft full verksamhet igång under mars månad men ser det nu som en nödvändighet att anpassa oss efter rådande läge. Vi gör som alltid det bästa av situationen och har lagt upp en planering som kommer att innebära att vi kommer att komma väl förberedda till den planerade allsvenska starten. Vi går snart på en kortare ledighet innan vi återupptar verksamheten efter Påskhelgen. Både ledarstaben och spelartruppen har hanterat situationen på bästa sätt, säger managern Jens Gustafsson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com