Foto: Hannah McKay/Bildbyrån

"Aubameyang inte rätt för Liverpool - som borde värva Havertz och Werner"

Publicerad: 2020-03-26 16:13 England

Pierre-Emerick Aubameyang är inte en idealisk spelare för Liverpool - som istället borde satsa på Timo Werner och Kai Havertz, enligt Emile Heskey.

Arsenals skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang, 30, jagas av flera storklubbar runtom i Europa.

Hans kontrakt löper ut 2021 och Arsenal kan därför tvingas sälja. Emile Heskey tycker dock inte att Liverpool ska ge sig in i dragkampen.

– Pierre-Emerick Aubameyang är en underbar målgörare. Han utmanar om guldskon. Han är mister konsekvent. Men kommer han att passa in i Liverpools system? Antagligen inte. Jag tror inte att han skulle vara idealisk för Liverpool, säger han till GentingBet. 

Heskey ser hellre att Liverpool satsar på RB Leipzigs anfallare Timo Werner, 24, och Bayer Leverkusens offensiva mittfältare Kai Havertz, 20.

– Kai Havertz är en ung, dynamisk spelare. Att lägga till det (honom) till Liverpools nuvarande lag är alltid bra. Du behöver alltid alternativ. När du har en ung, hungrig kille som kommer in, sätter det press på de äldre spelarna att gå ut och prestera, säger han och fortsätter:

– Timo Werner är en annan ung spelare som har gjort det fantastiskt bra. Dessa spelare kommer alltid att vara en tillgång. Werner ser fenomenal ut - hans fart är fantastisk. Klopp vet uppenbarligen mycket om den tyska ligan, så jag är säker på att han kommer att vara angelägen om att knipa honom.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com