Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Klubbarna kan permittera spelare - kollektivavtal på plats

Publicerad: 2020-03-25 11:21 Allsvenskan

Unionen och Arbetsgivaralliansen är överens om ett kollektivavtal som möjliggör för svenska klubbar att permittera spelare.

Det har tidigare funnits olika tolkningar om huruvida svenska elitklubbar kunnat permittera sina spelare som följd av coronakrisen.

Nu meddelar Unionen att de är överens med Arbetsgivaralliansen, vilket nu tillåter fotbollsklubbar att korttidspermittera spelare.

"Unionen och Arbetsgivaralliansen har enats om ett centralt kollektivavtal rörande korttidsarbete för fotbolls-, hockey- och handbollsspelare. Syftet med det centrala avtalet är att öppna för möjligheten att sluta lokala avtal om korttidsarbete för spelare. Avtalet bygger på det nya systemet för korttidsarbete med statligt stöd som presenterades av regeringen den 16 mars", skriver Unionen i ett pressmeddelande enligt Fotbollskanalen.

AIK och BK Häcken har redan tidigare meddelat att de korttidspermitterar samtliga spelare. IF Elfsborgs spelare har i sin tur sänkt sina löner.

Att permittera personal innebär att staten går in och täcker delar av lönen. En möjlighet som finns när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com