Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån

Syrianska FC kan få stanna i division 1

Publicerad: 2020-02-12 14:40 Övriga Sverige

Riksidrottsnämnden river upp beslutet. Därmed kan Syrianska FC få spela i division 1 nästa säsong.

Förra månaden meddelade Svenska Fotbollförbundet att Syrianska FC, som åkte ur Superettan 2019, degraderas till division 2.

Dessutom fick Södertäljeklubben värvningsförbud, allt på grund av ekonomiska bekymmer.

Nu skriver dock Fotbollskanalen att Riksidrottsnämnden (Rin) river upp beslutet ”på grund av grovt formfel vid SvFF:s handläggning.”

Det hela handlar om att Syrianska även anmälts av SvFF för obetalda arbetsgivaravgifter och anmälaren har yrkat på degradering.

Klubben begärde mer tid för båda ärenden i en och samma skrivelse, men förbundet missade att begäran även gällde fallet som ledde till degradering.

Eftersom SFC begärt mer tid för att yttra sig menar Rin att klubben måste kunna räkna med att få begäran prövad innan ett slutgiltigt beslut tas.

Därför ska ”prövningstillstånd meddelas, disciplinnämndens beslut undanröjas och ärendet återförvisas dit för en förnyad prövning”, skriver Rin i sitt beslut enligt Fotbollskanalen.

– Man vill ju alltid att det ska gå till på rätt sätt och att saker inte ska skickas tillbaka. Men det är sådant som händer. Tyvärr, säger disciplinnämndens sekreterare Pierre Blomqvist till sajten.

Bollen är nu alltså återigen hos disciplinnämnden som, med Syrianskas yttrande, ska titta på ärendet en gång till.

Daniel Karlsson
info@fotbolltransfers.com