Foto: Bildbyrån

Fabinho om Mbappé till Liverpool: "Hade varit en huvudvärk"

Publicerad: 2020-01-25 12:08 Övriga Europa

Liverpools manager Jürgen Klopp hade haft svårt att välja ut en anfallstrio vid en värvning av Paris Saint-Germains Kylian Mbappé, menar Fabinho.

Paris Saint-Germains anfallare Kylian Mbappé har vid 21 års ålder redan vunnit VM och Ligue 1 vid tre tillfällen, utöver de individuella utmärkelserna som han har plockat på sig i olika sammanhang.

Nästa steg i karriären för anfallstjärnan väntas bli Real Madrid, men en klubb som också har nämnts i diskussionerna är Liverpool.

Den brasilianske mittfältaren Fabinho, 26, menar att en eventuell ankomst av Mbappé hade orsakat huvudbry för managern Jürgen Klopp, som redan har en fruktad anfallstrio.

– Just nu hade det varit en huvudvärk för Liverpool om vi hade honom här eftersom vår anfallstrio är väldigt bra, säger Fabinho till Sport Bible och fortsätter:

– Men jag känner till Mbappés kvaliteter, han är redan av de bästa spelarna i världen, så han hade självklart förstärkt vilket lag som helst. Just nu spelar han för Paris Saint-Germain och vi måste respektera det.

Dessutom säger Fabinho att lagkamraten Virgil van Dijk, 28, som slutade två i Ballon d'Ors omröstning, förtjänade att bli utsedd till världens bästa spelare.

– Folk uppmärksammar alltid anfallare mer än försvarare, men han borde ha vunnit med tanke på vad han åstadkom individuellt och hur han hjälpte laget att vinna Champions League. Han är en otrolig spelare, en av de bästa i världen, konstaterar brassen.

Fabinho resonerar kring jämförelserna mellan högerbackarna Trent Alexander-Arnold, 21, och Dani Alves, 36.

– Om du pratar om allt han har erövrat och vunnit, så är Dani Alves en av de bästa någonsin på sin position. Som 36-åring är han fortfarande otrolig, en av stjärorna i Brasiliens landslag, Vad gäller Trent är hans passningar otroliga. Han har allt för att bli en av de bästa i världen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com