Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Därför vill Ratcliffe inte köpa Manchester United

Publicerad: 2019-11-23 15:40 England

Sir Jim Ratcliffe, Storbritanniens rikaste, verkar inte ha något intresse av att köpa Manchester United, som han höll på som ung.

Jim Ratcliffe har tidigare visat intresse för att köpa Chelsea från Roman Abramovich.

Det har även varit aktuellt med att köpa Newcastle och Leeds United.

Storbritanniens rikaste växte dock upp som supporter till Manchester United. Han ångrar dock inte att han inte försökt förvärva klubben från Glazer-familjen.

– (Ineos, hans bolag) vill aldrig vara de dumma pengarna i staden, aldrig, aldrig. De (United) är i en ganska stor knipa som företag. De har inte hittat rätt i managervalet, har inte köpt rätt. De har varit de dumma pengarna, vilket man ser med spelare som Fred, säger Ratcliffe till The Times och fortsätter:

– Vi kommer inte leta någon annanstans förrän vi gått bra här (Nice). Vi måste ta reda på hur vi ska lyckas innan man någonsin vill skriva en stor check. Det är ganska svårt. United har spenderat enormt sedan Ferguson lämnade och varit dåliga, för att uttrycka det milt. Chockerande dåligt, för att vara ärlig. Vi har ett annat tillvägagångssätt här för att vara måttligt intelligenta. Försöker att göra det mer via gräsrötter och försöka hitta unga talanger. Vissa klubbar verkar ha en förmåga att göra det, Southampton, Lille. United har gjort det riktigt dåligt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com