Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Aleesami drömmer om att träna IFK Göteborg i framtiden

Publicerad: 2019-10-13 23:34 Allsvenskan

IFK Göteborgs tidigare ytterback Haitam Aleesami berättar att han vill bli tränare efter den aktiva karriären och återvänder gärna till Kamratgården.

Den norske vänsterbacken Haitam Aleesami gjorde succé i IFK Göteborg - som sålde honom till Palermo sommaren 2016.

28-åringen flyttade vidare till franska Amiens i somras. Aleesami berättar nu i norska podcasten "PodBall" att han drömmer om att bli tränare för Blåvitt i framtiden.

Mads Albaek har på Twitter svarat att de kan träna Blåvitt tillsammans. I en intervju med Göteborgs-Posten utvecklar Aleesami.

– Han (Albaek) blev en jättebra vän under tiden i IFK och vi har fortfarande kontakt. Vi försöker alltid att hitta tid för att träffas. Så det hade aldrig varit fel om vi hade blivit ett team, säger han till GP.

Vänsterbacken förklarar sin dröm om att bli tränare.

– Jag skulle gärna bli tränare efter min karriär som spelare. Jobba med fotboll och ta med mig det jag har lärt mig i Sverige, Italien, Frankrike och i landslaget. Och min tid i IFK Göteborg ... jag tror att det är den bästa tiden i min karriär som proffs. Göteborg som stad och Sverige generellt, det blev som mitt andra hem. IFK Göteborg är en fantastisk klubb. Jag blev jättekär i Kamratgården och supportrarna så det hade varit en dröm att få träna den klubben en dag. Man får börja med yngre spelare och jobba sig uppåt. Jag vill göra ett försök i alla fall!

Aleesami har dock ännu inga planer på att avsluta karriären.

– Jag kommer spela så länge som möjligt. Sedan får vi se om det är åtta år, tio år ... Jag ska ta hand om kroppen och försöka undvika skador, säger han till GP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com