Foto: Bildbyrån

Bergkamp om dagens Arsenal: "Ibland gör det ont"

Publicerad: 2019-10-10 21:44 England

Dennis Bergkamp skördade stora framgångar med Arsenal under sina många år i klubben. Men dagens Arsenal är inte vad det en gång var, menar holländaren.

Den tidigare Arsenal-anfallaren Dennis Bergkamp tillhör en av klubbens främsta spelare någonsin.

Men sedan Bergkamp lämnade 2006 har Arsenal bara vunnit FA-cupen vid tre tillfällen. 50-åringen anser att de andra storklubbarna i Premier League har sprungit ifrån Londonklubben.

– Det är annorlunda, självklart, mot vad jag är van vid med alla engelska spelare och ett fåtal utländska spelare. Nu är det förmodligen tvärtom. Ibland är det bra, men ofta känner man att det inte är Arsenal som vi känner igen det, med passionen och ett fåtal spelare som gör skillnaden. Det är annorlunda, det är svårt att säga om det är bättre eller sämre. Bättre är det om det finns fler titlar, vilket det inte gör nu, säger holländaren i en intervju med sin tidigare lagkamrat Ian Wright.

– Å ena sidan finns det så många klubbar som har blivit så bra på kort tid, medan Arsenal kanske har blivit bättre, men inte på samma nivå. Det är svårt, det är tufft. Ibland gör det ont eftersom man känner att Arsenal kan göra bättre, men jag håller hoppet uppe, fortsätter Bergkamp.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com