Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Valentic om Mellberg: "Vi förstår hans beslut"

Publicerad: 2019-09-07 16:59 Allsvenskan

Azrudin Valentic och Olof Mellberg återförenades i somras. Nu har den sistnämnde lämnat för Helsingborg, vilket vännen förstår.

Olof Mellberg blev nyligen huvudtränare i Helsingborgs IF. Det innebär att han och Azrudin Valentic återigen splittras, efter två månader ihop i danska Fremad Amager.

– Oavsett om det är en spelare eller tränare så vill alla jobba på så hög nivå som möjligt. Om det kommer en möjlighet att jobba i allsvenskan för Helsingborg, så är det ingen i Fremad Amager som vill stoppa honom. Det är en möjlighet på högre nivå och alla vi förstår Olofs beslut, säger Valentic till Fotbollskanalen.

– Vi är kollegor och vänner. Vi gillar att jobba tillsammans. När Olof känner att det är en bra möjlighet så är det bara acceptera, fortsätter han.

Valentic tappar nu ett viktigt bollplank.

– Vi förlorar en duktig tränare. Jag förlorar en partner som jag känner väl. Men organisationsmässigt kommer inte att bli stora ändringar. Det är ungefär på samma linje som jag och Olof jobbade på tidigare. Men det är lättare för mig att jobba med Olof, för när man tar fotbollsmässiga beslut kan man bolla och Olof har en enorm fotbollskunskap. På det sättet har jag förlorat en fotbollskapacitet som jag måste ersätta med min kunskap och de jag samarbetar med. Förhoppningsvis kan vi fortsätta jobba på bra, säger han till Fotbollskanalen.

Mellberg och Valentic jobbade ihop i två år i IF Brommapojkarna och förde laget från Norrettan till Allsvenskan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com