Foto: Bildbyrån

Juventus tidigare president kritiserar sportchefen: "Paratici vet inte vad han gör"

Publicerad: 2019-09-04 15:08 Italien

Juventus sportchef Fabio Paratici kritiseras av tidigare presidenten Giovanni Cobolli Gigli.

För drygt ett år sedan sparkade Juventus sin vd Giuseppe Marotta - som därefter gick till Inter.

Fabio Paratici är nu den som sköter Juventus transfers. Men sportchefen har inte imponerat på tidigare presidenten Giovanni Cobolli Gigli - som inte gillar tränarvalet.

– Marotta vet vad han gör, inte Paratici. Det är väldokumenterat att jag inte har stor respekt för (nye tränaren Maurizio) Sarri, för hans tidigare uttalanden. Som tränare kan jag inte förneka att han gjorde det bra med Napoli och Chelsea, men det fanns andra tränare som kunde ersätta (Massimiliano) Allegri, (Pep) Guardiola är en, säger han till Radio Punto Nuovo.

– Jag är en som inte glömmer saker. Jag minns Sarris uttalanden och gester. Jag anser att Sarri gick för långt och jag tror inte att han kan förändras. Han är i en viss ålder. Vi får se vad han gör som tränare. Hans (första) presskonferens verkade välkonstruerad enligt mig. Det verkade som att han glömt allt han tidigare sagt. Han var inte särskilt sammanhängande, fortsätter Gigli.

Den tidigare presidenten uttalar sig även om Paraticis ageranden på transfermarknaden.

– Jag tror att problemet med Emre Can kommer från ett dåligt transferfönster som övervakats av Paratici. Marotta skulle inte ha haft ett sådant (fönster). Mandzukic och Emre Can kan inte uteslutas (från Champions League). Dybala ingick bara för att de inte kunde sälja honom, säger Gigli och fortsätter:

– Paratici och Andrea Agneli hade fel, den senare eftersom han gav den förstnämnde för mycket frihet. Spelarna vet att om de presterar väl så kan de också hitta lag i januari, kanske mer prestigefyllda. Lukaku var ett stort bakslag. Marotta lyckades fixa Icardi-situationen eftersom han vet vad han gör, Paratici nej. Jag hade föredragit att Allegri hade stannat, som Agnelli och Nedved sagt. Det fanns viss misskommunikation. Jag skulle ha föredragit Guardiola eller Deschamps. Ancelotti hade inte lämnat Napoli.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com