Foto: Susana Vera/Bildbyrån

Axel Witsel avslöjar storklubbarna han varit nära

Publicerad: 2019-08-22 10:28 Övriga Europa

Borussia Dortmunds mittfältare Axel Witsel berättar att han tidigare i karriären kunde ha hamnat i Real Madrid eller Juventus.

Den belgiske landslagsmannen Axel Witsel, 30, är i dag en nyckelspelare i Borussia Dortmund.

Men redan under 2012 kunde mittfältaren ha lämnat Benfica för Real Madrid.

– Jag kunde ha gått till Real Madrid när José Mourinho var där. Men sedan värvade Real Luka Modric, så en övergång till Madrid var inte logisk för mig, säger Witsel till Goal.com.

– Kort innan slutet av transferfönstret så ringde Zenit. Jag hade bra samtal med de ansvariga och vi kom överens. Jag är en öppen person och var inte rädd för Ryssland, fortsätter han.

Under tiden i Zenit St Petersburg var Witsel ytterst nära en övergång till Juventus.

– Mitt kontrakt med Zenit var utgående och jag ville flytta till Turin och Juventus. Jag hade redan genomgått läkarundersökningen och behövde faktiskt bara signera kontraktet. Jag väntade på kontoret hela dagen och Zenit bad mig att komma tillbaka. I efterhand var det kanske ödet. Det kanske inte var rätt tid, säger han.

I samband med flytten från kinesiska Tianjin Quanjian till Dortmund hade Witsel möjligheten att skriva på för Manchester United och Paris Saint-Germain.

– Jag hade många bud, jag kanske kunde ha gått till Paris eller Manchester, men jag ville inte vänta. Och jag hade känslan att jag vara förstavalet för Dortmund, säger 30-åringen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com