Foto: Bildbyrån

Västerås SK kan värva med externa medel - Nilsson lämnar

Publicerad: 2011-08-03 09:49 Superettan

Västerås SK har bjudit in fyra utländska spelare - som kan värvas med hjälp av externt kapital. Två av dem är albanerna Ndriqim Shtubina och Ervin Llani. Vidare återvänder Christopher Nilsson till Mjällby.

Västerås SK meddelar på sin officiella hemsida att man bjuder in fyra utländska spelare - en i varje lagdel. Och eventuella värvningar kommer inte att kosta klubben en krona. Externt kapital skjuts in.

– De kommer under en tid att provträna med VSK Fotboll. Därefter utvärderar ledarstaben deras insatser tillsammans med mig och den kontakt som har möjliggjort detta, säger VSK:s sportsligt ansvarige Haci Aslan och fortsätter:

– Det handlar om en extern finansiär som går in och täcker alla eventuella kostnader. Situationen förändras hela tiden och vi har varit tvungna att skära ner och spelare har försvunnit. Kan vi då få in gratisalternativ som dessutom är bra är det inget som vi kommer att säga nej till på en gång.

Två av spelarna ansluter redan idag och de andra två förhoppningsvis senare i veckan.

– Det är fyra spännande spelare som vi har fått goda referenser om. Vi är väldigt nöjda med att de vill komma hit och visa upp sig, säger Aslan.

VLT avslöjar att duon som anlänt är från Albanien. Det är mittfältaren Ndriqim Shtubina och målvakten Ervin Llani.

Shtubina kan spela både till höger och vänster på mittfältet.

– Han ska vara riktigt, riktigt bra enligt det vi hört. Men vi har gjort det här en gång tidigare i år och lärt oss av det, vi ska inte säga att de är si och så innan vi har kollat på dom, säger Haci Aslan till VLT.

Samtidigt bekräftar VSK på sin hemsida att Christopher Nilsson återvänder till Mjällby. Lånet sträckte sig egentligen över hela säsongen.

– Han har själv framfört en önskan som vi har valt att tillmötesgå. VSK Fotboll vill inte på något sätt sätta stopp för ”Stoffe", säger Aslan.

Vidare sitter Simon Lundevall på ett utgående kontrakt. Men Västerås SK vill gärna behålla honom.

– Simon är en duktig fotbollsspelare som vi vill behålla, säger Haci Aslan till folket.se och fortsätter:

– Samtidigt har vi en ekonomisk verklighet att ta ställning till också. Men Simon är högprioriterad hos oss.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com