Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Ahmed Yasin: "Större drömmar än Sverige och Allsvenskan"

Publicerad: 2019-04-06 16:45 Allsvenskan

Ahmed Yasin är tillbaka i Allsvenskan och BK Häcken efter en sejour i Qatar, men ambitionen är att återigen testa vingarna i utlandet.

Ahmed Yasin tillbringade en halv säsong i AIK under 2018 och flyttade därefter till Alkhor Sports Club. I vintras bröt han med den qatariska klubben och återvände till BK Häcken.

I en intervju med GT berättar Yasin att tiden i Qatar kantades av schejker som alltid ville ha ett finger med i spelet.

– De värvar fyra utländska spelare som ska göra allt för laget. Förlorar vi får vi skit, vinner vi får vi beröm. Fyra spelare som ska bära ett helt lag. Det kanske är 20 personer på läktarna, men pressen där är större än i storklubbarna här i Sverige när det gäller media och alla schejker som ska prata och lägga sig i och ge beröm och omdömen, säger han till GT och fortsätter:

– När en brasse skulle bänkas kom han ner och sa ”Han ska spela, punkt slut” och så blev det så. Efter en förlust kunde han komma ner och ge varje spelare ett omdöme. ”Du är helt fri framför mål, hur fan kunde du skjuta utanför”. De är raka där borta, ingen går bakom din rygg utan de säger det i fejset. Det är deras klubb, deras regler och de bestämmer.

Yasin skrev på för tre år med Hisingsklubben, men planen är inte att stanna i Allsvenskan för gott.

– Absolut inte, absolut inte. Med all respekt... mina drömmar är mycket större än Sverige och allsvenskan, men först och främst är det bara Häcken som gäller. Jag är jävligt glad över att vara här. Det är sjukt, det går inte att beskriva. En familjär och proffsig klubb som tar hand om dig väldigt väl. Och det är jätteskönt med ett långt kontrakt, berättar han för tidningen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com