Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

John Junior Igbarumah: "De säger att jag har stor potential"

Publicerad: 2019-02-10 12:32 Allsvenskan

För åtta år sedan nobbades John Junior Igbarumah av Djurgårdens IF och IFK Norrköping. Nu får han äntligen chansen i Allsvenskan med IK Sirius.

John Junior Igbarumah är IK Sirius senaste tillskott. Den gångna säsongen noterades den offensive nigerianen för 17 fullträffar på 28 matcher i Norrettan med Carlstad United.

Nu berättar 26-åringen för Fotbollskanalen att han i samband med att han kom till Sverige 2010 hade mindre lyckade provspel med både Djurgårdens IF och IFK Norrköping.

– Jag provtränade först med Djurgården som bjöd in mig till Sverige. Jag var där runt två veckor, men det gick inte bra, med tanke på alla förändringar - kallt klimat och så vidare. I Djurgården presterade jag inte bra, säger han.

– Jag var där (Norrköping) i en eller två månader och provtränade men det gick inte bra så därifrån gick jag till Sirius. Jag testade med dem och där var jag kanske i tre månader och tränade med U18 och U19. Då var Sirius i division ett, fortsätter han.

Igbarumah berättar att tränarduon Henrik Rydström och Mirza Jelecak har stort förtroende för honom.

– De säger att jag har en stor potential. De har försökt att få ut det bästa ur mig och det är jag verkligen tacksam över. Jag har sagt till dem att jag verkligen är glad över att vara här och jag vet vilken möjlighet de har gett mig. Därför har jag sagt till dem att jag varje träning ska jobba hårt för att bli bättre, förklarar han för Fotbollskanalen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com