Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Officiellt: Peter Swärdh blir manager i Trelleborgs FF

Publicerad: 2019-01-03 15:25 Superettan

Den ex-allsvenske tränaren Peter Swärdh är tillbaka som tränare. Han tar över Trelleborgs FF i Superettan.

Trelleborgs FF meddelar på sin officiella hemsida att Peter Swärdh blir manager i klubben. Kontraktet sträcker sig över två år.

– Efter beslutet av att stuva om i sportorganisationen och göra förändringar i både sportchefs- och tränarrollen känns det helt rätt att satsa på en managerroll. Peter Swärdh, med sin gedigna erfarenhet, är helt rätt för den rollen. Mattias Kronvall, som tidigare haft både klubbdirektörsroll och sportchefsroll, kan nu fokusera på att utveckla föreningen och Peter Swärd kan tillsammans med Kristian Haynes och Magnus Andersson ta vid när det gäller den sportsliga utvecklingen, säger Torbjörn Jönsson till hemsidan.

Swärdh har tidigare tränat klubbar som Mjällby AIF och Kalmar FF i Allsvenskan. Senast var han sportchef i Landskrona BoIS.

– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF. Trelleborgs FF är en genuin förening med många möjligheter och det ska bli spännande att vara med och utveckla föreningen på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att träffa spelarna den 14:e januari och påbörja arbetet med att sätta min prägel på laget och spelet på plan, säger Swärdh till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com