Till bloggens startsida
Götze - Dortmundstjärnan som alltid drömt om Bayern
Publicerad: 2013-04-26 10:28

Mario Götze, 20, är klar för Bayern München. Nyheten damp ner som en bomb i fotbollsvärlden. En av världens största talanger, en superstjärna i sitt lag, lämnar Borussia Dortmund för största rivalen - trots att flertalet utländska storklubbar jagade honom. En affär som dessutom blir klar innan säsongen är över.

Dortmund ville verkligen inte sälja, men en utköpsklausul på 37 miljoner euro gjorde dem maktlösa. Förutom att det är en helt enastående spelare handlar det mycket om att Bayern vill demonstrera en tydlig sak för Dortmund: ”Vi är störst. Vi är bäst. Vi gör som vi vill”.

Övergången är kontroversiell. Men inte lika mycket för Mario Götze som för omgivningen.

Mario Götze har förvisso tillhört Borussia Dortmund sedan åtta års ålder. Men han är född i Bayerska Memmingen, drygt 115 kilometer från München.

Och redan i augusti 2011 avslöjade hans farfar Willi Götze, i en intervju med tyska AZ, att Mario Götze alltid drömt om att representera Bayern München.

Ett utdrag av intervjun:

AZ: Stämmer det att Mario i hemlighet är ett Bayern-fan?

Willi Götze: Ja. Han brukade sova i Bayern-sängkläder. Precis som sina bröder Fabian och Felix, som spelar i BVB d-juniorlaget (P12/P13).

AZ: Tror du att han går till FC Bayern någon gång?

Willi Götze: Det är min största förhoppning att han verkligen inte går till Bayern. Vad ska han göra där? Sitta på bänken? I Dortmund har han allt han behöver: sina vänner, ett grymt lag, sin familj. Allt stämmer där.

---

Förutom att Mario Götze, mot sin farfars råd, tagit chansen att leva sin dröm, höjer han nuvarande lönen på 5 miljoner euro/säsong till mellan 10 och 12 miljoner euro/säsong. Det uppger flera tyska tidningar. Ekonomi är givetvis också en del av förklaringen.

Mario Götze själv skriver på sin hemsida: "Den som föds där jag föddes går antingen till München eller Stuttgart".





Annons: