Till bloggens startsida
Det märks att säsongen är slut
Publicerad: 2012-11-06 00:37

Allsvenskan och Superettan spelades klart i helgen. Det märks omedelbart.

Silly Season har tagit fart på en gång. Måndagen har varit väldigt hektisk för oss som rapporterar om fotbollsövergångar.

Många beslut som redan var tagna offentliggjordes denna första dag efter Allsvenskans slut. Djurgården dumpar Daniel Sjölund och James Keene. Wilton Figueiredo lämnar Malmö FF. Jonas Henriksson beslutat att lägga skorna på hyllan. Och Waris Majeed väntas inom kort skriva på för Spartak Moskva, vilket Häcken nu bekräftat.

I Superettan står det klart att Ceyhun Eris lämnar Assyriska FF, att Karl-Johan Johnsson lämnar Halmstads BK och blir proffs i NEC Nijmegen, att Nicklas Carlsson från IF Brommapojkarna slutar. Jönköpings Södra har värvat Aleksei Kangaskolkka.

Fler förändringar lär meddelas i dagarna, och det blir en lång och rolig vinter. Åtminstone för alla oss som älskar action på transfermarknaden.

Jag vill gratulera IF Elfsborg till SM-guldet, även om jag tycker att BK Häcken varit det bästa laget och som spelat vackrast fotboll.

Ett stort grattis till Östers IF och IF Brommapojkarna för det allsvenska avancemanget.

Mitt allsvenska lag 2012 (4-2-3-1):

Ivan Turina
Martin Lorentzson, Mohammed Ali Khan, Pontus Jansson, Niklas Backman
Anders Svensson, Oscar Hiljemark
René Makondele, Martin Ericsson, Sharbel Touma
Waris Majeed

Kommentar: Enbart spelare som varit i Allsvenskan hela säsongen inkluderas i min elva. Ja, jag har tre centrala backar. Men jag kunde inte välja ut två av dessa tre, därför får alla vara med.

Mitt lag i Superettan 2012 (4-3-3):

Karl-Johan Johnsson
Ryan Miller, Mario Vasilj, Pontus Segerström, Patrik Bojent
Denis Velic, Nahir Besara, Kenny Pavey
Nabil Bahoui, Robin Simovic, Pablo Pinones Arce

Annons: