Till bloggens startsida
Intressanta landslagstrupper men saknar Lorentzson
Publicerad: 2012-10-02 18:37

Tre intressanta landslagstrupper presenterades under dagen. Och jag är positivt överraskad.

Mathias Ranégie, Tobias Sana och Alexander Kacaniklic är alla uttagna i Erik Hamréns VM-kvaltrupp. Riktigt kul!

Den sistnämnde har levererat i Premier League under en längre tid och ska vara självskriven, men tyvärr inte varit det. Ranégie och Sana har fått en flygande start på sina utlandskarriärer och förtjänar den här chansen.

Ett namn som jag dock saknar är Martin Lorentzson - som varit en av AIK:s absolut främsta spelare den här säsongen. Han är tveklöst Sveriges främsta högerback och är klassen bättre än Mikael Lustig och Adam Johansson, som är uttagna.

28-åringen har allt en modern ytterback behöver. Lorentzson är snabb, teknisk, passningssäker och ruskiskt bra offensivt. Dessutom målfarlig, gammal anfallare som han är. Och med åren har han förbättrat sina defensiva kvalitéer enormt. Jag har följt hans utveckling sedan säsongen 2007 då han värvades till Assyriska FF. Och kurvan har pekat spikrakt uppåt.

I U21-truppen som ska kvala till EM mot Italien är äntligen Branimir Hrgota uttagen. Det är ett under att han inte fått chansen fram till nu. Men det faktum att han får relativt mycket speltid i Borussia Mönchengladbach har väl inte undgått Håkan Ericsson.

Hade varit kul om han får chansen att spela ihop med Mikael Ishak på topp. De gjorde det så bra i P93-landslaget.

Sedan ser jag gärna att mittfältstalangen Amin Affane får chansen U21-landslaget snart. Han gör succé i Holland.

Samtidigt har Sverige utnämnt den första landslagstruppen någonsin i Futsal. I december väntar första landskampen. I Per Brobergs första trupp finns flera spelare som normalt sett spelar division 1-fotboll. Mentor Zhubi, Angelo Vega (båda IK Oddevold), Nikola Ladan (Qviding FIF), Stefan Ilic (Lunds BK) och Hannah Abraham (Skövde AIK) är några av dem.

– Futsalen är väldigt utbredd. Ser man till nationerna i Europa så är det 47 av 53 som har landslag i höst. Vi är väldigt sena i det här, det är några små nationer som inte har futsallandslag, säger Broberg till svenskfotboll.se.

Det ska bli kul att följa den svenska satsningen på Futsal

Annons: