Till bloggens startsida
Bangura i all ära men Kennedy slår mycket högre
Publicerad: 2012-08-28 22:52

Senaste dagarna har varit hektiska och bjudit på flera intressanta värvningar, även i Sverige.

Sommarfönstret i synnerhet har bjudit på flera klassvärvningar - i både Allsvenskan och Superettan.

Framför allt är det Stockholmsklubbarna som rustat rejält. AIK har gjort tre riktigt tunga värvningar i Daniel Majstorovic, Henok Goitom och Mohamed Bangura.

Djurgårdens två stora tillskott i Erton Fejzullahu och Kenneth Höie höjer laget rejält.

Men det är Hammarby som imponerar på mig mest: först Erik Sundin. Och nu den riktiga bomben: Kennedy Bakircioglü. Jag menar, snubben går från La Liga till Superettan.

Det får en värvning av Mattias Adelstam att verka ynkig, vilket det absolut inte är.

Att Mohamed Bangura som en blixt från klar himmel presenterades av AIK i dag var överraskande. En fantastisk värvning, men inte sensationell. Anfallaren har helt enkelt inte lyckats slå sig in i Celtic, och även om skador störts, så säger det en del.

Kennedy däremot. Säsongen 2010/2011 gjorde han succé i La Liga med Racing Santander. Han dribblade mot världsstjärnor på Camp Nou och Bernabeu. Han gjorde ett frisparksmål mot Real Madrid.

Senaste säsongen har dock förstörts av skador, därefter lyckades han inte hitta tillbaka till formen och ta tillbaka sin startplats. Men den målfarlige mittfältaren är långt ifrån slut.

Det sensationella med Bajens värvning av Kennedy är att vilken svensk klubb som helst hade gjort allt för att värva honom - om spelaren bara hade öppnat för det.

Det svider givetvis för moderklubben Assyriska FF - att han går till en seriekonkurrent. Uppgifterna att han var på väg till Syrianska FC var en tidningskonstruktion. Givetvis ville SFC ha honom, och det medgav man. Men det innebär inte att Kennedy ville det. Som sagt: vem vill inte ha honom?

Men det är uppenbart att det bara var Hammarby som kunde få Kennedy Bakircioglü vid en hemkomst.

Superettan har troligtvis fått sin största profil någonsin. Jo jag vet att Zlatan Ibrahimovic har spelat i samma serie, men än var han ingen stjärna då.

Men tyvärr. Det räcker inte för Hammarby. Man tar inte klivet upp i Allsvenskan den här säsongen. Alla värvningar kan inte ta igen gapet bakom topp 3-klubbarna. Tio poäng upp till kvalplatsen på nio matcher är för stort. I synnerhet för att BP och HBK är för starka för att tappa det försprånget. Men till nästa säsong blir man ostoppbara.

Som svensk fotbollssupporter känns våra högsta serier mer intressanta än någonsin.

Andra intressanta värvningar är att Syrianska FC lyckats knyta till sig Labinot HarbuziJuan Robledo har återvänt till Mjällby AIF, Mathias Concha till Malmö FFBK Häckens värvning av Nasiru Mohammed verkar lysande, och Helsingborgs IF har värvat Tippeligans skyttekung Nikola Djurdjic, för att nämna några.

Och givetvis att Bojan Djordjic är i Superettan och moderklubben BP.

Jag tror och hoppas på ännu fler stora svenska övergångar. Än finns det tid, fram till fredag natt.

Mattias Bjärsmyr till IFK Göteborg är en möjlighet, och lyckas GAIS sälja Wanderson - kanske till en allsvensk konkurrent?

Annons: